Uncategorized

Laat je autoruiten tinten en profiteer direct van de voordelen

Er zijn enkele regels verbonden aan autoruiten tinten, maar als je je daar netjes aan houdt, heeft deze maatregel een groot aantal voordelen. Tijdens de werkzaamheden wordt er een folie op je ramen geplakt waardoor uv-stralen worden geblokkeerd. Dat heeft als gevolg dat het binnen in de auto minder warm wordt, dat het rustiger aan de ogen is om naar buiten te kijken en dat anderen aanzienlijk lastiger bij jou de auto in gluren. Laat je je voorruit tinten, dan heb jij als bestuurder een beter zicht op de weg, vooral als de zon laag staat. Autoruiten tinten heeft dus een aantal belangrijke voordelen.

Autoruiten tinten voor blokkering van uv-stralen

Het belangrijkste voordeel van autoruiten tinten is het blokkeren van uv-stralen. En ga je naar een vakkundige specialist die hiervoor kwalitatieve materialen gebruikt, dan wordt 99 procent van de uv-stralen tegengehouden. Dit heeft een aantal comfortabele gevolgen:

  • Het wordt minder warm in de auto. Als je in de zon rijdt op de snelweg dan kan de airconditioning uit of zachter en als je in de zon parkeert dan zal de auto aanzienlijk minder warm worden.
  • Als je de uv-stralen blokkeert dan zal je bekleding en vinyl minder snel verkleuren. Je auto blijft langer mooier van binnen en je dashboard en andere oppervlakten trekken minder snel krom.
  • Laat je autoruiten tinten en jouw huid en de huid van de medepassagiers wordt beschermd tegen schadelijke uv-stralen.

Andere belangrijke voordelen

Naast deze voordelen die door het blokkeren van uv-stralen tevoorschijn komen, heeft autoruiten tinten ook een aantal andere handige pluspunten. Zo is het rustiger voor de ogen om naar buiten te kijken en hebben de ramen een soortgelijk effect als een zonnebril. Dit is voor de bestuurder handig als de zon laag staat, want schitteringen worden ook weggenomen. Andere mensen kunnen minder goed naar binnen kijken, wat meer privacy oplevert. Je kunt bijvoorbeeld in de auto borstvoeden zonder dat iemand je ziet. Kinderen of baby’s op de achterbank worden niet gestoord door zon in het gezicht. Een laatste groot voordeel is dat je ramen veiliger zijn. Worden deze ingeslagen of kom je in een ongeluk terecht, dan ontstaan er geen gevaarlijke glassplinters.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn wel enkele aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je je autoruiten laat tinten. Zo mag je met de voorruit en de voorste zijruiten niet meer dan 55 procent van het licht blokkeren. Meer en je zicht zal juist verslechteren in plaats van beter worden. Als je twee buitenspiegels hebt, zoals meestal het geval is, dan mogen de achterzijruiten met een lagere lichtdoorlatendheid worden geblindeerd. Dit wordt door de politie gecontroleerd en beboet, dus het is beter om je hieraan te houden.

Een goede specialist inschakelen

Een vakkundige specialist die je autoruiten kan tinten, zoals ProAutotint,  weet exact van deze regels af en gebruikt folie van een hoogwaardige kwaliteit. Besteed dit uit en je laat je autoruiten tinten om vele jaren van deze voordelen te profiteren.

Reacties uitgeschakeld voor Laat je autoruiten tinten en profiteer direct van de voordelen