Uncategorized

Wat is een inzittendenverzekering en heb je die nodig?

Als je een huurder bent, weet je waarschijnlijk dat de verzekering van je verhuurder je bezittingen niet dekt in geval van brand, overstroming of diefstal. Maar wat je misschien niet weet, is dat er een speciale verzekering voor huurders bestaat die je bezittingen kan beschermen naast de normale inzittendenverzekering. Het heet een bewoner verzekering, ook wel huurdersverzekering genoemd, en het is een betaalbare manier om jezelf gemoedsrust te geven. Dit is wat je moet weten over een huurdersverzekering.

Wat dekt de bewoners verzekering? 

Een bewoner verzekering dekt doorgaans drie hoofdgebieden: persoonlijke bezittingen, aansprakelijkheid en tijdelijke woonlasten. Persoonlijke bezittingen zijn zaken als meubels, kleding, elektronica en andere kostbaarheden die je in je huuraccommodatie bewaart. De aansprakelijkheidsdekking beschermt je in het geval dat iemand gewond raakt op je terrein. En als je huuraccommodatie zodanig beschadigd is dat je tijdelijk onderdak moet zoeken terwijl het wordt gerepareerd, zal de dekking voor tijdelijke woonkosten helpen om die kosten te betalen. 

Hoeveel kost een huurdersverzekering? 

De kosten van een bewonersverklaring hangen af van een aantal factoren, waaronder de waarde van je bezittingen en de hoeveelheid dekking die je nodig heeft. Gemiddeld kost een polis echter tussen de 15 en 30 euro per maand. Dat lijkt misschien veel, maar als je bedenkt hoeveel het zou kosten om al je bezittingen te vervangen als ze bij een brand verloren zouden gaan of zouden worden gestolen, is het echt niet zo duur. 

Moet je een huurdersverzekering afsluiten? 

Als je een huurder bent, is een bewonersverklaring zeker iets om te overwegen. Het is een betaalbare manier om je bezittingen te beschermen in geval van schade of diefstal, en het kan je gemoedsrust geven in de wetenschap dat je gedekt bent als er iets gebeurt. Praat vandaag nog met je agent om te zien of een inboedelverzekering iets voor je is. Voor meer informatie kun je terecht op unive.nl.